Suviseuroissa on järjestetty kriisiapua ja psyykkistä tukea lauantain onnettomuuden jälkeen

Suviseuroissa on järjestetty kriisiapua ja psyykkistä tukea lauantain onnettomuuden jälkeen

Suviseurojen juhlaportti ilta-auringossa. Kuva: Suviseurat/Kuvapalvelu

Suviseuroissa tapahtui lauantaina onnettomuus, jossa yksi henkilö menehtyi. Suviseuraorganisaatio on järjestänyt kriisiapua ja psyykkistä tukea henkilöille, jotka ovat olleet osallisia tapahtumiin.

– Menehtyneen omaisia on autettu ja heidät on ohjattu eteenpäin avun piiriin ja uskon, että he kokevat todella suurta kannattelua tällä hetkellä, psykologi Tarja Turtio-Annanolli Suviseurojen psyykkisen tuen tiimistä kertoo.

Kriisiapua tarjottiin heti, kun onnettomuus tapahtui. Myöhemmin järjestettiin ensihoidon ammattilaisille jälkipurku, jossa heillä oli mahdollisuus käydä lävitse kokemuksiaan ja ajatuksiaan tapahtuneesta. Jälkipurkutilaisuuksia järjestettiin yhteensä kolme ja niihin osallistui myös muita onnettomuus- ja häiriötilannetta hoitaneita.

Lisäksi yksittäisille ihmisille, jotka ovat olleet esimerkiksi onnettomuuden silminnäkijöitä, on annettu psyykkistä tukea Suviseurojen ensiapuasemalla. Ensiapuasemalla oli korotettu valmius psyykkisen tuen tarjoamiseen onnettomuuden jälkeen.

Järkytykseen ja ahdistukseen on saatavilla apua

Vakavan, kuolemaan johtaneen onnettomuuden jälkeen on normaalia kokea järkytystä ja pohtia, miksi näin tapahtui. 

– Kaikki tunteet ovat normaaleja. Myös kehossa voi olla erilaisia tuntemuksia, Turtio-Annanolli kertoo. 

Jos tapahtumasta johtuva järkytys ja ahdistus eivät laannu muutaman päivän aikana, kannattaa ottaa yhteyttä oman kotipaikkakunnan terveyspalveluihin, työterveyteen tai kolmannen sektorin palveluihin. 

Onnettomuus koskettaa laajasti monia ihmisiä ja kaikkia paikalla olleita. 

– Tulee tiedonjanoa, että mitä on tapahtunut, koska mieli haluaa vastauksia, Turtio-Annanolli toteaa.

Yksittäisen seuravieraan ei tarvitse jäädä murehtimaan onnettomuutta. Juttelu ystävien kanssa voi auttaa pääsemään yli tapahtuneesta. 

– Onnettomuus oli erittäin valitettava ja surullinen. Se on meille yhteinen asia ja me kaikki saadaan muistaa lähiomaisia rukouksissa.

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

01.07.2024

Suviseurat Lopella 2025

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen Suviseurat Pudasjärvellä ovat päättyneet. Vuoden 2025 Suviseurat on tarkoitus järjestää Kanta-Hämeessä LopellaJatka lukemista >

25.05.2024

Rengasmatkalla Suviseuroihin

Martti MäättäPudasjärven Suviseurojen liikennetoimikunnan puheenjohtaja Tätä kirjoitettaessa Suviseuroihin on enää 58 päivää. Olemme suviseuravalmisteluissa joJatka lukemista >

08.04.2024

Majoituskauppa on avattu

Suviseurojen majoituskauppa on avattu. Majoituskauppa löytyy osoitteesta kauppa.suviseurat.fi. Suviseuravieraille tarkoitetussa majoituskaupassa välitetään luokka- ja yhteismajoitusta,Jatka lukemista >