Terveys ja hygienia

Kenttäolosuhteet

Suviseurat vietetään kenttäolosuhteissa. Ilmatieteen laitos on antanut hellevaroituksen, koska sääennusteet lupaavat poikkeuksellisen kovaa hellettä loppuviikolle. Iän tai perussairauksien puolesta riskiryhmiin kuuluvien on hyvä välttää aurinkoisella keskuskentällä olemista. Kaikkia seuravieraita muistutetaan huolehtimaan riittävästä juomisesta. Seurakentällä on juomavesipisteitä, joista saa puhdasta juomavettä. Myymälästä voi ostaa päähineitä ja aurinkorasvaa. Huolehdimmehan myös läheistemme hyvinvoinnista ja jaksamisesta helteellä.

Käsihygienia

Noudata seurojen aikana erityisen huolellisesti hyvää käsihygieniaa koronaviruksen ja vatsatautien leviämisen ennaltaehkäisemiseksi. Varaa asuntovaunuun/teltalle saippuaa ja desinfektioainetta. Pese kätesi huolellisesti vedellä ja saippualla ennen ruokailua sekä WC-käynnin jälkeen ja levitä kuiviin käsiin sen jälkeen desinfektioainetta.

Infektiot ja akuutit sairaudet

Jos perheessänne tai lähipiirissänne sairastetaan tai on vasta sairastettu koronaa, hengitystieinfektiota tai vatsatautia, on suositeltavaa jäädä kotiin toipumisen varmistamiseksi ja Suviseurojen aikaisten tautiepidemioiden välttämiseksi.

Lääkkeet ja tarvikkeet

Varaa seuroihin lähtiessäsi mukaan säännöllisesti käyttämäsi lääkkeet. Varaa mukaan kipulääkkeitä ja mahdollisia allergialääkkeitä sekä puhdistus- ja sidetarpeita pieniin haavoihin/nirhaumiin.

Ensiapuaseman käyttö

Suviseurojen ensiapuasema on tarkoitettu vain välittömän ensiavun tarpeessa oleville potilaille. Muut terveyttä ja sairautta koskevat asiat eivät kuulu Suviseurojen ensiaputoiminnan piiriin.

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista