Näin me uskomme

Näin me uskomme 

Vanhoillislestadiolaisen kristillisyyden opetus perustuu Raamattuun ja luterilaiseen tunnustukseen. Uskonpuhdistuksen keskeisen periaatteen mukaan Raamattu on korkein auktoriteetti uskoa ja elämää koskevissa kysymyksissä. Ajattelemme Martti Lutherin tavoin, että ihminen tulee vanhurskaaksi eli Jumalalle kelpaavaksi yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden.

Seurapuheissa ja muussa opetuksessa keskeistä on saarna Jeesuksen sovitustyöstä. Hän on kärsimisellään, kuolemallaan ja ylösnousemisellaan lunastanut ihmiset vapaiksi synnin vallasta. Uskomme luterilaisen tunnustuksen mukaisesti, että Kristuksen työ maailmassa jatkuu Pyhän Hengen työnä hänen seurakunnassaan. 

Jeesus antoi opetuslapsilleen tehtävän ja valtuudet antaa ihmisille synnit anteeksi. Sen vuoksi julistamme kaikille evankeliumia, hyvää sanomaa Jeesuksesta. Julistuksen ydin on lupaus syntien anteeksiantamisesta Jeesuksen nimessä ja veressä. Sen uskoja saa Jumalan armosta kaikki syntinsä anteeksi ja pääsee osalliseksi Kristuksen lunastustyöstä.

Usko syntyy siis Jumalan sanan mukaisen opetuksen kuulemisesta ja vastaanottamisesta. Se on kokonaan Jumalan työtä ihmisessä, ei ihmisen omaa ansiota tai suoritusta. Usko näkyy ihmisen elämässä rakkauden tekoina ja Hengen hedelminä, kuten Raamattu opettaa.

Lue lisää uskostamme

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

31.08.2021

Mediatiedote

Lopen Suviseurojen 2022 verkkosivut avautuneet Viikonloppuna julkistettiin ensi kesän Suviseurojen visuaalinen ilme, seuramerkki sekä tunnuslause.Jatka lukemista >

31.08.2021

Tarjoa majoitustilaa!

Lopen Suviseurat järjestetään Räyskälän lentokentän alueella. Suviseuroihin tarvitaan yksityisten vuokraamia majoitustiloja seuravieraiden käyttöön. Voit tarjotaJatka lukemista >