Suviseuroista saatu runsaasti palautetta

Suviseuroista saatu runsaasti palautetta

Suviseuroista on kerätty palautetta verkkosivulla sekä sosiaalisessa mediassa. On arvokasta, että ihmiset ovat olleet aktiivisia ja olemme saaneet runsaasti vastauksia. Palaute on ollut pääosin positiivista. Huolta on kuitenkin aiheuttanut erityisesti ympäristöön kohdistuneet vaikutukset. On hyvin ikävää, että Räyskälän alueen asukkaille ja mökkiläisille on koitunut harmia Suviseurojen aikana. 

Sosiaalisessa mediassa on käyty myös vilkasta keskustelua, josta välittyy aito huoli luonnon puhtauden vaarantumisesta. Suviseurajärjestäjät suhtautuvat ympäristöasioihin vakavasti ja vastuullisesti. 

Palautteisiin reagoidaan ja toimitaan yhteistyössä viranomaisten kanssa

Suviseuroja on suunniteltu ja valmisteltu yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Näin toimitaan myös Suviseurojen jälkeen. Suviseurajärjestäjät kiittävät siitä, että ihmiset ovat ilmoittaneet huomioistaan järjestäjille ja viranomaisille. On yhteinen etu, että asiat tulevat tietoon, jotta epäkohtiin voidaan puuttua. Palautelomakkeeseen yhteystietonsa jättäneille on vastattu henkilökohtaisesti.

Mediassa on esitetty, että kemiallisen wc:n jätteitä olisi kaadettu vesistöön. Hämeen poliisilaitokselta saadun tiedon mukaan on tehty sähköinen rikosilmoitus, joka liittyy asuntovaunujen kemiallisten wc:iden jätösten tyhjentämiseen pellolle ja jätösten mahdolliseen valumiseen vesistöön.

Suviseurajärjestäjät suhtautuvat ympäristöasioihin vakavasti ja vastuullisesti. Lopen kunnan ympäristöviranomaisen toimesta on otettu vesinäytteitä  asianmukaisesti. Vesinäytteitä on ottanut myös kunnan ulkopuolinen taho Kokemäenjoen Vesistön Vesiensuojelu yhdistys ry.

Viranomaiset vastaavat tutkimustulosten viestinnästä. Myös Suviseurojen verkkosivuilla tiedotetaan viranomaisten antamat tiedot tutkituista näytteistä kun ne valmistuvat. Asiasta tullaan tiedottamaan myös SRK:n Päivämies-lehdessä.

Suviseuraorganisaatio ohjeistaa seuravieraita

Suviseuraorganisaation viestintä on ohjeistanut seuravieraita ennakkoon sekä Suviseurojen aikana ottamaan paikalliset asukkaat ja mökkiläiset huomioon. Kanavina on käytetty Päivämies-lehteä, SRKnyt- somekanavia, Kesäseuraradiota ja  Suviseurojen verkkosivuja (https://www.suviseurat.fi).

Suviseuroissa kerrottiin myös koko seura-alueella kuuluvin kuulutuksin mm. että uiminen alueen vesistöissä on kielletty sekä kehotettiin seuravieraita käyttämään seura-alueelle rakennettuja suihkuja. Lisäksi ohjeistettiin mm. ajonopeuksien alentamisesta, omien majoituspaikkojen siivoamisesta, yörauhan antamisesta kaikille sekä mobiililaitteiden käytön välttämisestä, ettei verkko kuormitu. Verkon ajoittaiseen toimimattomuuteen myös puututtiin välittömästi  ja asiaa korjattiin verkko-operaattoreiden toimesta.

Asukkailta ja mökkiläisiltä saadun palautteen perusteella Päivämies-lehden uutisessa on muistutettu seuravieraita hyvän tavan mukaisesta käyttäytymisestä sekä oman toiminnan merkityksestä ja vastuusta. Koko jutun voi lukea täältä: 

https://www.paivamies.fi/uutiset/hyva-kaytos-varmistaa-suuret-seurat-myos-tulevaisuudessa-6.42.14428.cb68547cb9

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

30.06.2022

Suviseurojen avajaiset

Suviseurojen avajaisia vietetään Lopella perjantaina 1.7.2022 klo 10.   Avajaisissa tervehdyksen tuovat Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen (SRK)Jatka lukemista >

30.06.2022

Suviseuraliikenne sujuu hyvin

  Ajankohtaiskatsauksessa haastateltiin liikennetoimikunnan varapuheenjohtajaa Jani Myllykoskea. Liikenne suviseura-alueella on ollut tänään torstaina vilkasta. SeuravieraitaJatka lukemista >

30.06.2022

Seurojen tulkkaus

Suviseuroihin saapuu vieraita ympäri maailmaa. Muualta tulleilla vierailla on mahdollisuus kuunnella seuroja ja puheenvuoroja omallaJatka lukemista >

13.01.2022

Kohti Suviseuroja

Tänä vuonna, jos Jumala suo, pääsemme viettämään Suviseuroja Lopen Räyskälässä. Millä mielin Suviseuroja järjestellään jaJatka lukemista >

31.08.2021

Mediatiedote

Lopen Suviseurojen 2022 verkkosivut avautuneet Viikonloppuna julkistettiin ensi kesän Suviseurojen visuaalinen ilme, seuramerkki sekä tunnuslause.Jatka lukemista >