Reportteri: “Kuulostaa hetki hetkeltä paremmalta” – Jämsän opistolla pidettiin ensimmäinen viestintäkurssi ensi kesää varten

Reportteri: “Kuulostaa hetki hetkeltä paremmalta” – Jämsän opistolla pidettiin ensimmäinen viestintäkurssi ensi kesää varten

Kesän 2022 suurten seuratapahtumien ensimmäinen viestintäkurssi pidettiin viikonloppuna Jämsän opistolla. Lassi Alasaarela tutustui reportterin tehtävään, Sakke Hintsala valmistautui tuleviin videointeihin.

Tulevan kesän 2022 viestintätehtäviä harjoiteltiin viime viikonloppuna Jämsän opistolla. Reportteri Lassi Alasaarela haastattelee livevideoinnin tuottaja Sakke Hintsalaa.

Viestintäkurssille osallistui viikonloppuna 22.–24.10. reilu sata ensi kesänä viestintätyössä mukana olevista noin parista sadasta vapaaehtoisesta. Ensi vuoden suurten seurojen ensimmäinen viestintäkurssi pidettiin Jämsän opistolla.

17-vuotias lukiolainen Lassi Alasaarela Oulusta oli ensimmäistä kertaa mukana viestintäkurssilla. Hän ei etukäteen tiennyt mitä odottaa, mutta kurssin aikana oma tehtävä on selkeytynyt.

– Kuulostaa hetki hetkeltä paremmalta. Odotan jo tulevaa kesää ja Suviseuroja. Tykkään puhua ihmisten kanssa ja haastatella, kysellä heidän fiiliksiä ja ajatuksia.

Ensi kesän reportteri Lassi Alasaarela tekemässä ensimmäistä haastatteluharjoitustaan Jämsän opistolla.

Alasaarela toivoo, että kenttäseurat toteutuisivat. 

– Silloin pääsisi kohtaamaan ja haastattelemaan ihmisiä ihan kasvokkain. Työssä oppii myös uusia taitoja. 

Alasaarela innostui Kesäseuraradion viestinnästä opistossa, kun opistolaiset tekivät ohjelmia radioon. Tulevana kesänä hän on reportterina tekemässä ajankohtaisohjelmia.

– On mukava päästä toteuttamaan sisältöä ja näkemään toimituksen kulissien taakse.  

Alasaarelan mielestä viestintätehtävää ei tarvitse turhaan stressata, sillä sitä tehdään yhdessä. 

 

Juontajasta livevideoinnin tuottajaksi

Keski-Suomessa asuva Sakke Hintsala on ollut mukana viestintätehtävissä jo useina vuosina. Ensimmäistä kertaa hän oli mukana viestinnänkurssilla kuusi vuotta sitten radiojuontajan tehtävää varten. Kurssit olivat sillä kaudella Ranuan opistolla.

– Kurssilla oli kiinnostavaa ja haastavaa, mukavia ihmisiä ja oppi paljon uutta. Siihen jäi kyllä koukkuun, Hintsala kertoo. 

Livevideoinnista eli striimauksesta on tullut osa seuraviestintää. Ensi kesänä livevideoinnin tuottajana on Sakke Hintsala.

Hintsalaa on pyydetty myöhemmin muihinkin tehtäviin. Hän on ottanut vapaaehtoistöitä mielellään vastaan aina, kun se on ollut mahdollista.

Kahden edellisen vuoden kesäseurojen välittämisessä livevideointi eli striimaus on ollut tärkeässä asemassa. Kaikki suuret seurat välitettiin eri viestintäkanavissa, sillä seuravieraat eivät voineet tulla paikan päälle. 

– Kaksi edellistä toimintakautta ovat olleet koronan takia tosi erilaisia kuin oltiin etukäteen varauduttu. Videointi oli sitten tosi tärkeässä roolissa. 

Myös ensi kesänä on päätetty striimata kaikki seuratapahtumat.

– Vastaan siitä toiminnasta tittelillä livevideoinnin tuottaja. Suunnittelen tällä hetkellä, miten se toteutetaan. Rekrytoin kuvaajat ja vastaan siitä, että striimaus toteutetaan seurojen aikana suunnitellusti.

Hintsalan ja Alasaarelan tapaan kurssilla oli muitakin ensikertalaisia ja konkareita. Osa heistä suunnitteli vastuuhenkilöiden ohjaamina muun muassa uusia ohjelmia, osa harjoitteli juontamista ja osa äänitarkkailijan tehtäviä tai editointia. Kurssilla olivat mukana myös ensi kesän kuvapalvelun vastuuhenkilöt.

Sakke Hintsala ja Lassi Alasaarela valmistautumassa haastatteluharjoitukseen viestintäkurssilla Jämsän opistolla.

 

Teksti: Niina Tuunanen ja Emmi Isopahkala

Kuvat: Antti Nenonen

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

30.06.2022

Suviseurojen avajaiset

Suviseurojen avajaisia vietetään Lopella perjantaina 1.7.2022 klo 10.   Avajaisissa tervehdyksen tuovat Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen (SRK)Jatka lukemista >

30.06.2022

Suviseuraliikenne sujuu hyvin

  Ajankohtaiskatsauksessa haastateltiin liikennetoimikunnan varapuheenjohtajaa Jani Myllykoskea. Liikenne suviseura-alueella on ollut tänään torstaina vilkasta. SeuravieraitaJatka lukemista >

30.06.2022

Seurojen tulkkaus

Suviseuroihin saapuu vieraita ympäri maailmaa. Muualta tulleilla vierailla on mahdollisuus kuunnella seuroja ja puheenvuoroja omallaJatka lukemista >

13.01.2022

Kohti Suviseuroja

Tänä vuonna, jos Jumala suo, pääsemme viettämään Suviseuroja Lopen Räyskälässä. Millä mielin Suviseuroja järjestellään jaJatka lukemista >

31.08.2021

Mediatiedote

Lopen Suviseurojen 2022 verkkosivut avautuneet Viikonloppuna julkistettiin ensi kesän Suviseurojen visuaalinen ilme, seuramerkki sekä tunnuslause.Jatka lukemista >