Hyvinkään Rauhanyhdistyksen alue on laaja

Hyvinkään Rauhanyhdistyksen alue on laaja

Neljän kunnan rauhanyhdistyksellä iloitaan lapsiperheistä.

Hyvinkään Rauhanyhdistyksen jäsenistöä asuu neljän kunnan ja kahden maakunnan alueella: Uudenmaan pohjoisosassa Hyvinkäällä sekä Kanta-Hämeen eteläosassa Riihimäellä, Lopella ja Hausjärvellä.

Hyvinkään kaupungin väkiluku on noin 47 000, ja se on maakunnan viidenneksi suurin kaupunki. Hyvinkää on tunnettu aikaisemmin villateollisuudesta ja nykyään hissi- sekä nosturiteollisuudesta. Kaupunki kuuluu pääradan ”kasvukäytävään” ja on tunnettu rautatiekaupunkina. Paikkakunnalla sijaitsee rautatiemuseo.

Riihimäen kaupungin asukasluku on noin 30 000. Se sijaitsee rautatieristeyksessä ja on ollut varuskuntakaupunki autonomian ajoista lähtien. Paikkakunnalla toimi lasitehdas lähes koko 1900-luvun, ja nykyään samassa rakennuksessa sijaitsee Suomen lasimuseo.

Lopella sijaitsee suviseura-alueena toimiva Räyskälän lentokenttä. Lopen asukasluku on 7 800, ja sen pinta-ala on 655,97 km². Pinta-alasta 58,28 km² on vesistöjä. Lopella on noin 2 400 asuntoa ja noin 3 100 kesämökkiä. Loppi on tunnettu perunastaan.

Hausjärven kunnassa on 8 200 asukasta. Hallinnollinen keskus on Oitti, muut kaksi keskusta ovat Ryttylä ja Hikiä. Kunnassa sijaitsee SRK:n Maitoisten leirikeskus.

”Kun tulee seuroihin, tuntuu kuin tulisi lastentarhaan”

Kattilakosken Olavi on lähtöisin Pohjanmaalta ja hänen vaimonsa Airi Kattilakoski Savosta. He tutustuivat Helsingissä ja avioitumisen jälkeen muuttivat Vihtiin ja sieltä Hyvinkäälle vuonna 1988.

– Olemme saaneet aktiivisesti osallistua rauhanyhdistyksen toimintaan raamattuluokkatyössä, keittiön tehtävissä, siivousryhmässä ja erilaisissa talkoissa, he kertovat.

Hyvinkään rauhanyhdistyksen väelle on tuonut tehtäviä myös Maitoisten leirikeskus.

– Maitoisiin on oma keittiöryhmä. Olavi on koko viimeiset kymmenen vuotta toiminut Maitoisten talonmiesringissä. Maitoisissa on oltu myös moninaisissa talkootöissä, muistelee Airi.
Lapsiperheiden määrä on lisääntynyt.

Hyvinkään rauhanyhdistyksen toiminnasta nousi esiin Kytäjän kyläkirkon maisemissa järjestetyt Kytäjän kevätseurat.

– Alkuaikoina seurat pidettiin helluntaina, ja ne olivat kaksipäiväiset. Seuroihin tultiin kaikista alueen rauhanyhdistyksistä. Seurat olivat kuin suviseurat pienoiskoossa, kertoo Olavi.

Nuorten lapsiperheiden määrä on kasvanut paljon Hyvinkäällä.

– Kun menee seuroihin, niin tuntuu niin kuin tulisi lastentarhaan. Se on ihana asia, iloitsee Airi.
Jos Jumala suo

Vuoden 2012 Lopen suviseuroissa Kattilakoskien työtehtäviin kuului lipun nosto ja lasku. Olavi toimi myös liikennevastaavana. Ensi kesän Suviseuroissa Olavilla on jälleen liikennevastaavan tehtävä. Kattilakoskien toiveena on, että Jumala soisi mahdollisuuden oikeisiin kenttäseuroihin.

Hyvinkään rauhanyhdistys 
– Perustettu 1973
– 147 jäsentä 
– Osoite: Paavolankatu 3, 05900 Hyvinkää
– Verkkosivut: https://rauhanyhdistys.fi/hyvinkaa/

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

30.06.2022

Suviseurojen avajaiset

Suviseurojen avajaisia vietetään Lopella perjantaina 1.7.2022 klo 10.   Avajaisissa tervehdyksen tuovat Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen (SRK)Jatka lukemista >

30.06.2022

Suviseuraliikenne sujuu hyvin

  Ajankohtaiskatsauksessa haastateltiin liikennetoimikunnan varapuheenjohtajaa Jani Myllykoskea. Liikenne suviseura-alueella on ollut tänään torstaina vilkasta. SeuravieraitaJatka lukemista >

30.06.2022

Seurojen tulkkaus

Suviseuroihin saapuu vieraita ympäri maailmaa. Muualta tulleilla vierailla on mahdollisuus kuunnella seuroja ja puheenvuoroja omallaJatka lukemista >

13.01.2022

Kohti Suviseuroja

Tänä vuonna, jos Jumala suo, pääsemme viettämään Suviseuroja Lopen Räyskälässä. Millä mielin Suviseuroja järjestellään jaJatka lukemista >

31.08.2021

Mediatiedote

Lopen Suviseurojen 2022 verkkosivut avautuneet Viikonloppuna julkistettiin ensi kesän Suviseurojen visuaalinen ilme, seuramerkki sekä tunnuslause.Jatka lukemista >