Vantaalla ketään ei jätetä yksin

Vantaalla ketään ei jätetä yksin

Vantaan Rauhanyhdistys on yksi Lopen vuoden 2022 Suviseurojen järjestäjärauhanyhdistyksistä. Vantaan rauhanyhdistys on perustettu vuonna 1968.

Vantaa on perustettu vuonna 1331. Se muutettiin kauppalaksi vuonna 1972 ja kaupungiksi 1974. Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki. Asukkaita on noin 240 000.

Jäseniä monelta paikkakunnalta

Vantaalla on koettu, että Taivaan isä johdattaa uskovaisten elämää. Alueelle on vuosien varrella muuttanut paljon uskovaisia eri puolelta Suomea. Jäsenistöstä suurin osa asuu Vantaalla, mutta lisäksi heitä asuu Helsingissä, Keravalla, Sipoossa ja Tuusulassa. Aikoinaan Vantaan rauhanyhdistyksen perustamista vauhditti alueelle muuttaneiden uskovaisten perheiden määrän kasvaminen.

Alkuaikoina aikuisia oli noin viisikymmentä, lapsia noin kahdeksankymmentä. Vanhempia huoletti lasten ja nuorten uskomassa pysyminen. Samaan aikaan Vantaalla huomattiin, että tilat kävivät ahtaaksi järjestää seuroja kodeissa. Tämän vuoksi alettiin pohtia oman rauhanyhdistyksen perustamista ja oman kiinteistön hankkimista. Vuosien varrella seuratoiminta lisääntyi, mukaan tulivat lapsi- ja nuorisotyö. Nuoret kokoontuivat koteihin iltakyliin, laulettiin paljon, yhteishenki oli hyvä. Seuroja pidettiin seurakuntakodissa ennen Laurintielle valmistuneen rauhanyhdistyksen talon valmistumista. Nykyinen toimitalo sijaitsee Asolassa, jonne on hyvät liikenneyhteydet.

Vantaalla ketään ei jätetä yksin

Normaaliaikana seuratoiminta on ollut vilkasta. Toimintaa on kehitelty tilanteen mukaan. Sunnuntain seurojen lisäksi on järjestetty perjantai-illan seurat sekä lapsille päiväkerhoa, pyhäkoulua ja raamattuluokkia. Ystäväpiiri kokoaa yhteen varttuneen väen. Myyjäisiä on pidetty yleensä neljästi vuodessa. Lisäksi on osallistuttu Maitoisten leirikeskuksen myyjäisten järjestämiseen.

Poikkeusajan alkaessa vuonna 2020 Vantaalla pohdittiin, millä tavalla saadaan toimintaa järjestettyä niin, ettei kukaan jäisi yksin ja että mahdollisimman moni voisi osallistua rauhanyhdistyksen tilaisuuksiin myös poikkeuksellisessa tilanteessa. Tuolloin perustettiin WhatsApp-ryhmä tiedottamista varten. Ryhmään tulee tiedot tilaisuuksista ja ajankohtaisista asioista. Ryhmään tulee myös linkki, josta pääsee mukaan seuroihin ja muihinkin tapahtumiin. Vantaan rauhanyhdistyksellä on oma YouTube-kanava, jonka avulla saamme seurat kuunneltavaksi kotisohvalle. Laulujen ja virsien sanat laitetaan näytölle, niin voi halutessaan laulaa mukana.

Poikkeusaikana on järjestetty etäseuroja ja muuta toimintaa

Koronarajoitusten aikana toimintoja on järjestetty viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Jo varhain keväällä 2020 käynnistettiin sunnuntain seuroista säännölliset nettiseuralähetykset rauhanyhdistyksen YouTube-kanavan kautta, millä on tavoitettu suuri joukko kuulijoita. Samaan aikaan tehtiin myös digiloikka ja järjestettiin lapsille ja nuorille pyhäkoulua ja raamattuluokkaa Zoomin välityksellä. Tämä toimintamuodot on koettu hyväksi, jotta on voitu osallistua yhteisiin tilaisuuksiin.

Vantaan rauhanyhdistys

  • Perustettu 1968, oli aluksi nimellä Rekolan seudun rauhanyhdistys. Sittemmin 1990-luvulla nimi muutettiin Vantaan rauhanyhdistykseksi.
  • Nykyinen toimitalo on valmistunut ja otettu käyttöön vuonna 1993.
  • Osoite: Asolantie 8, Vantaa
  • Jäseniä noin 380
  • Verkkosivut: www.vantaanrauhanyhdistys.fi

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

30.06.2022

Suviseurojen avajaiset

Suviseurojen avajaisia vietetään Lopella perjantaina 1.7.2022 klo 10.   Avajaisissa tervehdyksen tuovat Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen (SRK)Jatka lukemista >

30.06.2022

Suviseuraliikenne sujuu hyvin

  Ajankohtaiskatsauksessa haastateltiin liikennetoimikunnan varapuheenjohtajaa Jani Myllykoskea. Liikenne suviseura-alueella on ollut tänään torstaina vilkasta. SeuravieraitaJatka lukemista >

30.06.2022

Seurojen tulkkaus

Suviseuroihin saapuu vieraita ympäri maailmaa. Muualta tulleilla vierailla on mahdollisuus kuunnella seuroja ja puheenvuoroja omallaJatka lukemista >

13.01.2022

Kohti Suviseuroja

Tänä vuonna, jos Jumala suo, pääsemme viettämään Suviseuroja Lopen Räyskälässä. Millä mielin Suviseuroja järjestellään jaJatka lukemista >

31.08.2021

Mediatiedote

Lopen Suviseurojen 2022 verkkosivut avautuneet Viikonloppuna julkistettiin ensi kesän Suviseurojen visuaalinen ilme, seuramerkki sekä tunnuslause.Jatka lukemista >