Lopen Suviseurat ovat alkaneet

Lopen Suviseurat ovat alkaneet

Suviseurat Lopella 2022

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen Suviseurat Lopella ovat alkaneet. Avajaispuheessaan perjantaina aamupäivällä SRK:n varapuheenjohtaja Valde Palola totesi, että valmistelutyö on ollut valtava ja sisältänyt lukemattoman määrän talkootunteja. 

– Tämä on edellyttänyt myös kotona olevilta mukautumista perheenjäsenten
osallistuessa talkoisiin. Sydämellinen kiitos teille kaikille. Saatte sen nähdä elämässänne,
että ”teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa”. (1.Kor 15:58), Palola sanoi.

Hän kiitti myös vastuussa olevia rauhanyhdistyksiä mittavasta työstä sekä sujuvasta yhteistyöstä eri viranomaisia, seurakuntia ja muita yhteistyötahoja.

Tampereen hiippakunnan tuomiorovastin Olli Hallikainen toi Tampereen hiippakunnan ja piispa Seppo Revon tervehdyksen.

– Oletko joskus pysähtynyt katsomaan pienen lapsen katsetta? Joskus tuntuu häivähdyksenomaisesti, että lapsi näkee jotain sellaista, jota aikuinen ei tavoita. Tuntuu kuin pieni ihminen katselisi salattua todellisuutta. Tuntuu kuin lapsi näkisi Jumalan maailman, kuin hän katselisi enkelien taivasta, Hallikainen totesi.

Hallikainen kertoi 4-vuotiaana hukkuneesta veljestään, joka oli laulanut “Ken kuullut on laulua enkelien”. Hallikainen muistutti, että aikuistenkin on mahdollista kuulla enkelien laulu. 

– Se on mahdollista kun nöyrrymme lasten kaltaisiksi. Se on mahdollista, kun pysähdymme ja olemme hiljaa. Kun maailman kohina väistyy, alamme kuulla enkelien virttä, toisen maailman säveliä, hän sanoi.

Hallikainen muistutti, että Jumala antaa tulevaisuuden ja toivon. Jumalan lupaus on voimassa isänmaassamme, se on voimassa Ukrainan kansalle ja kaikille kansoille, hän sanoi.

Päätoimikunnan puheenjohtaja Jorma Hentilä viittasi omassa tervehdyksessään muun muassa koronapandemian viivästyttämiin järjestelyihin sekä maailmanpoliittiseen tilanteeseen. Hän kiitti SRK:ta ja viime vuoden Reisjärven Suviseurojen järjestäjiä tuesta.

Hentilän mukaan poikkeusaika toi epävarmuutta seuroihin valmistautumiseen, joten maaliskuussa toteutettiin verkkokysely, jonka avulla ennustettiin väkimäärää. Tulokset olivat rohkaisevia: kaikkialta Suomesta haluttiin tulla kenttäsuviseuroihin entiseen malliin.

– Sydämen usko synnyttää halun seurata Jeesusta lapsen kaltaisena. Lapsen uskossa kiteytyvät yksinkertaisuus, nöyryys ja luottamus Jumalan huolenpitoon, armoon ja anteeksiantoon, Hentilä totesi.

Painokelpoisia valokuvia ja seurojen aikana myös dronekuvia saa Flickristä, jossa ne löytyvät Suviseurat-tunnuksen alta. Kuva-aineiston käytössä pyydämme mainitsemaan lähteenä Suviseurat, kuvapalvelu.

Suviseurojen viralliset kanavat:

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

30.06.2022

Suviseurojen avajaiset

Suviseurojen avajaisia vietetään Lopella perjantaina 1.7.2022 klo 10.   Avajaisissa tervehdyksen tuovat Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen (SRK)Jatka lukemista >

30.06.2022

Suviseuraliikenne sujuu hyvin

  Ajankohtaiskatsauksessa haastateltiin liikennetoimikunnan varapuheenjohtajaa Jani Myllykoskea. Liikenne suviseura-alueella on ollut tänään torstaina vilkasta. SeuravieraitaJatka lukemista >

30.06.2022

Seurojen tulkkaus

Suviseuroihin saapuu vieraita ympäri maailmaa. Muualta tulleilla vierailla on mahdollisuus kuunnella seuroja ja puheenvuoroja omallaJatka lukemista >

13.01.2022

Kohti Suviseuroja

Tänä vuonna, jos Jumala suo, pääsemme viettämään Suviseuroja Lopen Räyskälässä. Millä mielin Suviseuroja järjestellään jaJatka lukemista >

31.08.2021

Mediatiedote

Lopen Suviseurojen 2022 verkkosivut avautuneet Viikonloppuna julkistettiin ensi kesän Suviseurojen visuaalinen ilme, seuramerkki sekä tunnuslause.Jatka lukemista >