13 500 työvuoroa kirjattuna Suvivuorot-ohjelmaan marraskuun loppuun mennessä – työvuorojen keräys alkaa helmikuussa

13 500 työvuoroa kirjattuna Suvivuorot-ohjelmaan marraskuun loppuun mennessä – työvuorojen keräys alkaa helmikuussa

Suviseurat on mittava talkootapahtuma. Lähes kaikki tehtävät tehdään vapaaehtoisvoimin niin ennakkovalmisteluissa kuin itse tapahtumankin aikana.

– Suviseuroissa Reisjärvellä tullaan tekemään noin 13 500 erilaista työvuoroa, arvioi työvoimatoimikunnan puheenjohtaja Sami Vinkki Haapavedeltä. Laskelma perustuu Muhoksen seurojen viime kesän määriin. 

Perjantai-iltana 20.9.2019 koulutettiin toimikuntien puheenjohtajia ja työvoimavastaavia käyttämään Suvivuorot-ohjelmaa. 

Mikä tämä ohjelma oikein on, työvoimatmk:n pj. Sami Vinkki?

– Se on netissä oleva suvivuorot.net -sivusto, jolla tehtävät ja työvuorot luodaan ja kerätään Suviseuroja varten. 

Suviseuroihin on vielä aikaa yli 250 päivää, miksi jo nyt koulutatte toimikuntia?

– Työvoima kerätään toimikuntien tarpeisiin. Jokainen tehtävä ja sitä vastaava työvuoro pitää toimikunnassa suunnitella ja määritellä kunnolla. Jokainen toimikunta tekee sen itse. Työvoimatoimikunta ei luo tehtäviä tai työvuoroja, mutta avustamme ja neuvomme näissä tehtävissä. Meidän päätehtävä on kerätä toimikuntien määrittelemä työväki. Kaikki meidän kautta kerättävät tehtävät tulee olla valmiina marraskuun lopussa, joten aikaa on itse asiassa aika vähän.

– Rauhanyhdistykset Suomessa on jaettu kolmeen työvoima-alueeseen: eteläinen, keskinen ja pohjoinen. Ensi kesänä työvastuussa ovat Keskisen alueen rauhanyhdistykset. Tammikuun puolivälissä koulutamme näiden rauhanyhdistysten nimeämät työvoiman hankintahenkilöt, jotka keräävät työvuorojen tekijät. Tätä ennen meillä työvoimatoimikunnassa on iso työ jakaa vuorot järkevästi työvoima-alueen rauhanyhdistyksille ja testata järjestelmät, jotta kaikki on valmista, kun keräys alkaa. 

Kuka ja miten pääsee tekemään työvuoroja?

– Kaikki voivat osallistua ja kaikille on työvuoroja. Työvuoron saa helpoiten rauhanyhdistyksiltä helmikuun alusta alkaen. Toivomme, että otatte heti silloin nopeasti työvuoroja. Näin helpotamme hankintahenkilöiden työtä. Myös lapsille ja nuorille löytyy omia vuoroja!

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

25.04.2021

Olennainen on kirkastunut

Suviseurojen järjestäminen vaatii vastuuhenkilöiltä pitkän, monen vuoden sitoutumisen työtehtävään. Monille Reisjärven suviseuraorganisaation vastuuhenkilöille työrupeama alkoiJatka lukemista >

06.05.2020

Jos Jumala suo

Muhoksen Suviseurojen päätössanoissa viitattiin Reisjärven Suviseuroihin niin tutuilla sanoilla: ”Jos Jumala suo”. Siitä hetkestä alkoiJatka lukemista >