Suviseurojen viestinnällä käytössä monia kanavia

Suviseurojen viestinnällä käytössä monia kanavia

– Suviseurat on kansainvälinen tapahtuma. Suviseuroista viestitään ennakkoon, tapahtuman aikana ja myös tapahtuman jälkeen. Käytössämme on monta eri sosiaalisen median kanavaa, Kesäseuradio, Päivämies-lehti sekä nettisivut, joiden välityksellä kutsumme talkoisiin ja seuroihin ihmisiä, kertoo Reisjärven Suviseurojen viestintätoimikunnan puheenjohtaja Eija-Riitta Niinikoski Nivalasta. – Eikä pidä unohtaa myöskään hyvää yhteistyötä paikallislehtien ja muun median kanssa, hän jatkaa.

Viestintää tehdään lähes kokonaan talkoovoimin

Suviseurojen viestintä on osa Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) viestintää. Viestintä siinä missä muukin tapahtuman järjestely hoidetaan talkootyönä. Viestintätehtäviin on kutsuttu henkilöitä niin Suviseurojen järjestelyalueelta kuin ympäri Suomea ja muutamia Ruotsista ja Yhdysvalloista. 

Suviseurojen viestinnässä tänä vuonna on mukana noin 150 henkilöä. Vapaaehtoiset hoitavat tehtäviä ennakko- ja jälkiviestinnässä, toimittajia palvelevassa mediakeskuksessa, Suviseurojen infopisteessä, seuratoimituksessa, Päivämies-lehden toimittajina ja Kesäseuraradiossa. 

– Suurin osa heistä on Kesäseuraradion tehtävissä. Kesäseuraradion lähetyshän alkaa Suviseuroista ja kestää aina Reisjärven opistoseuroihin eli elokuun alkupäiviin saakka, kertoo Kesäseuraradion päätoimittajaksi kaudelle 2020 kutsuttu Vilja Paavola Jyväskylästä. 

Koulutusta kolmen viikonlopun ajan Reisjärven opistolla

Tammikuun puolivälissä (10.–12.1.2020) SRK:n ja Suviseurojen viestintätehtäviin kutsutut kokoontuivat Reisjärven opistolla. Osallistujia oli lauantaipäivänä lähes 160. Suurin osa viestintätehtäviin osallistuvista ei ole alan ammattilaisia. Tämän takia järjestetään koulutuksia kolme kertaa vuodessa. Mukana koulutuksissa ovat myös Suviseurojen järjestelyorganisaation toimikuntien viestintävastaavat. 

– Suurtapahtuman onnistumisen kannalta organisaation sisäinen viestintä on tärkeää. Jokainen on tervetullut Suviseuroihin, joten valmisteluista ja sitten kesällä seuroista kertominen avoimesti on erittäin keskeistä. Kurssilla käsittelimme viestintää eri näkökulmista, hioimme yhteistyötä, valmistelimme radion ohjelmia ja alkaneen vuoden Päivämies-lehden teemoja, Niinikoski kertoo.

Välillä mukaan kutsutaan myös asiantuntijavieraita. Päätoimittaja Merja Tytärniemi Reisjärvi-lehdestä kävi kouluttamassa mediaoppaita eli henkilöitä, jotka työskentelevät mediakeskuksessa ja palvelevat suviseuratapahtumaan tulevaa mediaväkeä. Keskusteluun osallistuivat myös eri toimikuntien viestintävastaavat ja Suviseurojen Kuvapalvelu.

Kuvat ja tallenteet edellisvuosilta edelleen katsottavissa ja  kuunneltavissa

Suviseurojen nettisivut, www.suviseurat.fi, kertovat Reisjärven Suviseuroista. Sieltä löytyy kuvia ja juttuja talkoista ja valmisteluista. Sieltä pääsee myös edellisvuosien Suviseurojen sivuille. Kesäseuraradion nettisivuilta, www.kesaseuraradio.fi, voi kuunnella Kesäseuraradiossa edellisvuosina lähettyjä ohjelmia ja seurapuheita.

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

25.04.2021

Olennainen on kirkastunut

Suviseurojen järjestäminen vaatii vastuuhenkilöiltä pitkän, monen vuoden sitoutumisen työtehtävään. Monille Reisjärven suviseuraorganisaation vastuuhenkilöille työrupeama alkoiJatka lukemista >

06.05.2020

Jos Jumala suo

Muhoksen Suviseurojen päätössanoissa viitattiin Reisjärven Suviseuroihin niin tutuilla sanoilla: ”Jos Jumala suo”. Siitä hetkestä alkoiJatka lukemista >