Luottavaisin mielin kohti kesän 2021 Suviseuroja

Luottavaisin mielin kohti kesän 2021 Suviseuroja

Reisjärven Suviseurojen päätoimikunta koolla 20.4.2020

Maailmanlaajuisen koronaviruspandemian vuoksi Reisjärvellä pidettävät Suviseurat on siirretty kesälle 2021.

– Katse on suunnattava rohkeasti kohti ensi kesää. Toivo elää vahvana siitä, että voimme järjestää Suviseurat Järvikylän pelloilla 2.–5.7.2021, päätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Peltoniemi kertoo.

– Meillä ei ole mitään syytä menettää luottamusta Jumalaan ja hänen johdatukseensa. Vaikka poikkeusolojen aika on koetellut meitä organisaationa monella tavalla, se on samalla yhdistänyt ja lujittanut sitoutumista yhteiseen tavoitteeseen, Peltoniemi jatkaa.

– Maanomistajien myönteinen suhtautuminen Suviseurojen siirtämiseen oli ensiarvoisen tärkeä asia, päätoimikunnan varapuheenjohtaja Markku Poikkimäki kiittelee.

– Olimme mukana neuvottelemassa Pohjoismaiden suurimman hengellisen kesätapahtuman siirtämisen ketjua. Tuntuu oikeastaan ihmeeltä, että Reisjärven, Lopen, Kauhavan ja Pudasjärven tapahtumia onnistuttiin yhteistyön tuloksena siirtämään vuodella eteenpäin, Poikkimäki kertoo kevään neuvotteluista.

Valmistelut jatkuvat ensi syksynä

Päätoimikunnan kokouksessa 20.4. sovittiin järjestelyjen keskeyttämisestä ja niiden jatkamisesta syksyllä.

– Jokainen toimikunta tarkentaa suunnitelmansa siten, että voimme jatkaa työtä tulevan syksyn jälkeen, järjestelyosaston puheenjohtaja Jouko Luukkonen kertoo.

– Kenttätöiden osalta meillä on erittäin hyvä tilanne. Olemme jo rakentaneet ja vahvistaneet seura-alueen teitä ja liittymiä. Lähes neljäsataa kaiutinpylvästä on paikoillaan odottamassa tapahtumaa. Myös esim. kentän rakentamisen ja liikenteen suunnitelmat ovat pitkällä, Luukkonen kuvailee.

– Kesän 2020 aikana seura-alue on vain maanomistajien käytössä, Luukkonen huomauttaa.

– Alustavat keskustelut yhteistyökumppaneiden ja viranomaisten kanssa ovat olleet erittäin myönteisiä. Pyrimme tehtyjen sopimusten jatkamiseen vuodella, huolto-osaston puheenjohtaja Mikko Tahkola toteaa.

– Suviseurojen aikaisten työvuorojen kerääminen onnistui tänä keväänä erinomaisesti. Päätoimikunta toivoo, että jokainen työvuoroon lupautunut olisi käytettävissä kesällä 2021. Majoitustoimikunta on yhteydessä kaikkiin yksityismajoitusta luvanneisiin, Tahkola kertoo valmistelujen jatkosuunnitelmista.

Rohkaisu uskomaan ja kutsu Jumalan valtakuntaan on voimassa

Reisjärven Suviseurojen siirtyminen vuodella ei merkitse Suviseurojen peruuntumista. Kesällä 2020 Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK) järjestää Suviseurat radiossa ja netin välityksellä. 

– Kesäseuraradion kautta on kuultavissa kaikkein kallisarvoisin viesti: turvallinen sanoma syntien anteeksiantamuksesta, kutsu ja rohkaisu uskomaan ja iloitsemaan kestävästä turvasta, seura- ja viestintäosaston puheenjohtaja Osmo Leppänen muistuttaa. 

– Reisjärven Suviseurojen seuratunnus ja logo säilyvät samoina. Psalmien kirjan kohta Herra, sinuun minä turvaan (Ps. 31:2) on saanut uutta syvyyttä ja merkitystä poikkeusolojen keskellä. Se muistuttaa meitä jokaista ikiaikojen Jumalan suojeluksesta ja varjeluksesta, Leppänen sanoo.

Kesäseuraradion FM- ja nettiradion lähetykset toteutetaan 24.6.–3.8.2020. 

Lisätietoja 

Reisjärven Suviseurojen 

päätoimikunnan pj. Taisto Peltoniemi, p. 0400 383922 

päätoimikunnan vpj. Markku Poikkimäki, p. 040 5822906

järjestelyosaston pj. Jouko Luukkonen, p. 045 1893138

huolto-osaston pj. Mikko Tahkola, p. 040 8290195

seura- ja viestintäosaston pj. Osmo Leppänen, p. 040 7246683

www.suviseurat.fi 

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

25.04.2021

Olennainen on kirkastunut

Suviseurojen järjestäminen vaatii vastuuhenkilöiltä pitkän, monen vuoden sitoutumisen työtehtävään. Monille Reisjärven suviseuraorganisaation vastuuhenkilöille työrupeama alkoiJatka lukemista >

06.05.2020

Jos Jumala suo

Muhoksen Suviseurojen päätössanoissa viitattiin Reisjärven Suviseuroihin niin tutuilla sanoilla: ”Jos Jumala suo”. Siitä hetkestä alkoiJatka lukemista >