Suviseurojen avajaisissa oltiin turvallisen sanoman äärellä

Suviseurojen avajaisissa oltiin turvallisen sanoman äärellä

Reisjärven Suviseurojen avajaisia vietettiin perjantaina 2.7. aamupäivällä Reisjärven opistolla. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen puheenjohtaja Matti Taskila avasi Suviseurat. Avajaisissa kuultiin myös Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalon ja Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Peltoniemen tervehdykset.

Peltoon kätketty aarre on todellisuutta tänäkin päivänä

Avajaispuheessaan Taskila muistutti, että Jumalan tahto on oikea, pyhä ja muuttumaton. Puheessaan Taskila nosti esiin esivallan kunnioituksen ja uskonnonvapauden. Uskonnonvapaus on luovuttamaton arvo, ja jokaisella tulisi olla oikeus tunnustaa vapaasti oman vakaumuksen ja omantunnon mukaista uskoa. Puheessa rukoiltiin, että kristityn ja esivallan välille ei muodostuisi koskaan ristiriitaa. 

Taskila pohtii, että miettiessään elämän suuria kysymyksiä ihminen todellisuudessa etsii Jumalaa. Kirkkoisä Augustinus on todennut, että ihminen etsii, kunnes löytää levon Jumalasta.

Taskila toteaa, että Jeesuksen vertaus peltoon kätketystä aarteesta ei ole vain historiaa, vaan se on todellisuutta myös tänä päivänä. 

”Herra Jeesus Kristus löytyy sieltä, missä Jumalan lapset ovat liikkeellä. Jumalan lapset kantavat taivaallista aarretta sisimmässään ja omistavat sydämessään Jumalan valtakunnan syvintä olemusta: vanhurskautta, rauhaa ja iloa, jotka Pyhä Henki antaa.”

Suviseurojen avajaiset Matti Taskila

Jeesus opettaa: ”Missä on aarteesi, siellä on sydämesi” (Matt. 6:21). Siksi Jumalan sanan äärelle kokoonnutaan ja kerrotaan uskosta muillekin. Puheenvuoronsa lopuksi Taskila kiitti Suviseurojen järjestelyissä mukana olevia, yhteistyötahoja sekä median edustajia. Hän kehotti käyttämään tämän viikonlopun Jumalan sanan kuuntelemiseen.

”Kristityn turva ankkuroituu ristiin”

Oulun hiippakunnan tervehdyksen esitti piispa Jukka Keskitalo. Hän lähetti tervehdyksensä kaikkialle, missä seuroja kuunnellaan, ja iloitsi saadessaan olla mukana. 

Keskitalo totesi, että toisinaan Jumalaan turvaaminen on helpompaa, tuntuu niin kuin olisi Jumalan kämmenellä. Elämää ravistelevina hetkinä ihminen helposti kysyy, missä Jumala on.

”Kun ihmisen elämää leimaa tällainen hauraus, on suuri asia, että voi kristittynä ajatella näiden juhlien tunnuksen sanoin: Herra, sinuun minä turvaan (Ps. 31:2).”

Piispa Jukka Keskitalo Suviseurojen avajaisissa

Kristityn turva on Jeesuksen sovitustyö ristillä, hän pohti ja puhui myös yhteisen vastuunkannon tärkeydestä. ”Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt” (Jer 29:7) tarkoittaa esimerkiksi vastuunkantamista yhteisistä asioista, osallistumista koronan torjuntaan ja kunnalliseen päätöksentekoon. Yhteiskunnalliseen arvokeskusteluun osallistuminen saa aikaan molemminpuolista keskustelua mediassa. Median tavassa käsitellä herätysliikettä pitäisi Keskitalon mukaan tulla esiin arkinen kristityn elämä. Avoin viestintä ja osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun tekevät liikkeestä vahvemman ja tuottavat parhaan lopputuloksen.

Jumalan huolenpidon alla

Reisjärven Suviseurojen päätoimikunnan tervehdyksen toi puheenjohtaja Taisto Peltoniemi. Hän toivotti kaikki tervetulleeksi Suviseuroihin. Suviseuramatka on ollut järjestelyvuorossa oleville vaiherikas. Inhimillisesti vaikeiden kysymysten edessä Jumala on antanut voimia. Suviseuratapahtumalle on rukoiltu siunausta ja johdatusta, sillä Jumalan sanan äärelle hiljentyminen on Suviseurojen tärkein asia. Myös Kesäseuraradio tarjoaa uskoa vahvistavia ohjelmia. Peltoniemi kiitti Reisjärven opistoa, viranomaisia, yhteistyökumppaneita, Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistystä ja kaikkia niitä, jotka ovat tukeneet ja muistaneet järjestelyvastuussa olevia.

Seuramerkissä kuvattu ihminen on pieni ja hauras, mutta hän saa katsoa kohti ristiä ja ylösnoussutta Jeesusta. Tervehdyksessä rohkaistiin puhujia ja muistutettiin, että Jumalan käsivarret kannattelevat heitä. Nuorille ja jokaiselle seuroja kuuntelevalle toivotettiin Taivaan Isän siunaamia kotikenttäseuroja.

Taisto Peltoniemi Suviseurojen avajaisissa

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

25.04.2021

Olennainen on kirkastunut

Suviseurojen järjestäminen vaatii vastuuhenkilöiltä pitkän, monen vuoden sitoutumisen työtehtävään. Monille Reisjärven suviseuraorganisaation vastuuhenkilöille työrupeama alkoiJatka lukemista >

06.05.2020

Jos Jumala suo

Muhoksen Suviseurojen päätössanoissa viitattiin Reisjärven Suviseuroihin niin tutuilla sanoilla: ”Jos Jumala suo”. Siitä hetkestä alkoiJatka lukemista >