Lauantai-illan alustuksen aiheena oli luottamus Jumalaan

Lauantai-illan alustuksen aiheena oli luottamus Jumalaan

Suviseurojen lauantai-illan alustuksen aiheena oli luottamus Jumalaan. Alustuksen piti Jussi Rentola

Rentolan mukaan luottamus tarkoittaa tunnetta, uskoa tai varmuutta siitä, että johonkin voi luottaa ilman pettymyksen pelkoa.

”Jumala on taivaan ja maan Herra. Jumalan kaikkivaltiutta ei voi ihmisymmärryksellä käsittää. Uskon kautta voi luottaa, että kaiken takana on Jumala ja Hänen suunnitelmansa.”

Alustus käsitteli luottamusta useasta eri näkökulmasta. Se käsitteli muun muassa luottamusta Jumalaan seurakunnassa, kodeissa ja avioliitossa. 

Myös eri elämänvaiheet nousivat alustuksessa esille. Lapset ja nuoret haluavat kuulla hyvästä Jumalasta, ja Jumala on luvannut huolehtia meistä vielä vanhuksinakin: ”Teidän vanhuutenne päiviin saakka minä olen sama, vielä kun hiuksenne harmaantuvat, minä teitä kannan. Niin minä olen tehnyt ja niin yhä teen. Minä nostan ja kannan ja pelastan”. (Jes. 46:4)

Rentolan mukaan Jumala sallii jokaisen ihmisen elämään omat ilon ja onnen aiheet, mutta myös koettelemuksia ja murheita.

”Luojalla on meille jokaiselle oma suunnitelma. Hän ei tee virheitä isoissa eikä pienissä elämämme vaiheissa, vaikka epäilemme sitä usein. Hän on luvannut olla kanssamme kaikki päivät maailman loppuun asti. Tämä on Jumalan täydellistä huolenpitoa.”

Alustuksessa muistutettiin, että saamme turvallisesti luottaa Jumalan lupauksiin myös tämän ajan keskellä.

Voit kuunnella alustuksen tallenteena Kesäseuraradiosta tai SRKnyt-kanavalta Youtubesta.  Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

25.04.2021

Olennainen on kirkastunut

Suviseurojen järjestäminen vaatii vastuuhenkilöiltä pitkän, monen vuoden sitoutumisen työtehtävään. Monille Reisjärven suviseuraorganisaation vastuuhenkilöille työrupeama alkoiJatka lukemista >

06.05.2020

Jos Jumala suo

Muhoksen Suviseurojen päätössanoissa viitattiin Reisjärven Suviseuroihin niin tutuilla sanoilla: ”Jos Jumala suo”. Siitä hetkestä alkoiJatka lukemista >