Reisjärven Suviseurat radiossa ja verkossa avattiin tänään

Reisjärven Suviseurat radiossa ja verkossa avattiin tänään

Mediatiedote 2.7.2021

Kokemamme pandemia-aika on korostanut uskon lahjaa ja seurojen päätarkoitusta, avajaisissa todettiin. Avajaisissa tervehdyksen esittivät SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila, Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo ja päätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Peltoniemi.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) Suviseurat Reisjärvellä radiossa ja verkossa avattiin virallisesti perjantaiaamuna. Päätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Peltoniemi muisteli puheenvuorossaan tehtyä suviseuramatkaa.

– Tällä matkalla me järjestäjät olemme saaneet olla suuren Jumalan pieninä oppilaina. Häneltä olemme saaneet viisautta ja voimaa tehdä päätöksiä myös inhimillisesti vaikeiden kysymysten edessä.

Peltoniemen mukaan Suviseurojen tärkein asia, Jumalan sanan äärelle hiljentyminen, toteutuu hyvin radion ja Youtube-lähetysten kautta.

Kotikenttäsuviseuroihin Peltoniemi lähetti päätoimikunnan ja koko organisaation lämpimät terveiset.

– Olette osa sitä suurta lähetystapahtumaa, joka näidenkin radio- ja verkkoseurojen kautta toteutuu. Taivaan Isä teidän seuranne siunatkoon. 

Tilaisuuden avannut SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila totesi, että esivallan kunnioitus on vanhoillislestadiolaisille omantunnon asia.

– Me Jumalan lapsina haluamme rukoilla esivallan ja sen edustajien puolesta. Haluamme opettaa siihen lapsemmekin. Pyrimme rakentamaan yhteistä hyvää isänmaamme parhaaksi. Esivalta takaa meille tämänkin tilaisuuden järjestämismahdollisuuden.

Taskila kertoi puheenvuorossaan, että uskonnonvapaudesta on viime aikoina keskusteltu paljon.

– Pidämme luovuttamattomana arvona sitä, että jokaisella on oikeus tunnustaa omaan vakaumukseensa perustuvaa uskoa sekä ilmaista vapaasti omakohtaisen uskonsa. Kristittyinä haluamme edistää tämän toteutumista.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo kertoi avajaispuheenvuorossaan, että vanhoillislestadiolaisen liikkeen piirissä ei ole eristäydytty tästä maailmasta, vaan vastuun kantaminen arkisista ja ajallisista asioista on olennainen osa liikkeen eetosta. 

– Liikkeen piirissä olevat ihmiset ovat kantaneet vastuuta yrityksistä ja osallistuneet valtakunnan tason ja paikalliseen vastuun kantamiseen.

Keskitalo koki hyvänä, että SRK julkaisi taannoin kannanoton uskonnonvapaudesta.

– Tällainen keskusteluun osallistuminen on myös osaltaan sitä oman kaupungin parhaaksi toimimista, johon Jeremian kirjan ohje viittaa. Se on avoimuutta ajassa liikkuville kysymyksille ja sen pohtimista, mihin kutsumuksemme kritittyinä meitä kulloinkin johtaa.

Keskitalo on suurella mielenkiinnolla seurannut kuluneen vuoden aikana mediassa käytyä keskustelua vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen roolista kirkossa ja yhteiskunnassa.

– Herätysliikkeen itsensä kannalta avoimuus ja mediajulkisuus merkitsee myös sitä, että vaikeitakin asioita historiasta ja nykyisyydestä nousee pintaan. Ajattelen kuitenkin, että avoin vuorovaikutus ympäröivän yhteiskunnan kanssa on hyvä tapa elää kristittynä ja herätysliikkeenä tässä ajassa. Avoimuus ja kipeidenkin historian asioiden läpikäyminen tekee liikkeestä vahvemman.

Suviseurat jatkuvat radiossa ja verkossa maanantaihin 5.7.2021 saakka.

Ohjelma koostuu pääasiassa seurapuheista, virsistä ja Siionin lauluista.

Perjantai 2.7.2021

  • Klo 19 SRK:n julkaisutilaisuus
  • Klo 21 Valtteri Laitilan puheenvuoro ”Omakohtaisen uskon tuoma turva”

Lauantai 3.7.2021

  • Klo 15 Lähetystyön kuulumisia
  • Klo 18 Jussi Rentolan alustuspuheenvuoro ”Luottamus Jumalaan”
  • Klo 20 Toivelauluilta

Sunnuntai 4.7.2021

  • Klo 10 Sanajumalanpalvelus opistolla
  • Klo 12 Lastenlaulutuokio ja lasten pyhäkoulu

Maanantai 5.7.2021

  • Klo 13.30 Päätösseurat

Suviseuroihin voi osallistua Kesäseuraradion (www.kesaseuraradio.fi) ja YouTube-lähetyksen avulla (SRKnyt). Osoitteesta www.suviseurat.fi löytyy lisätietoa ja ajankohtaisia uutisia sekä kuvia Suviseuroista. Sosiaalisessa mediassa Suviseuroja voi seurata tunnuksella SRKnyt (Facebook, Instagram) ja tunnuksella Suviseurat (Twitter).

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

25.04.2021

Olennainen on kirkastunut

Suviseurojen järjestäminen vaatii vastuuhenkilöiltä pitkän, monen vuoden sitoutumisen työtehtävään. Monille Reisjärven suviseuraorganisaation vastuuhenkilöille työrupeama alkoiJatka lukemista >

06.05.2020

Jos Jumala suo

Muhoksen Suviseurojen päätössanoissa viitattiin Reisjärven Suviseuroihin niin tutuilla sanoilla: ”Jos Jumala suo”. Siitä hetkestä alkoiJatka lukemista >