Suviseurat on suuri lasten tapahtuma

Suviseurat on suuri lasten tapahtuma

Mediatiedote 4.7.2021

Suviseuramatka on monen perheen kesän kohokohta, jonka alkamiseen lapset laskevat öitä. Edellisinä vuosina kenttäseuroihin on osallistunut noin 30 000 alle 15-vuotiasta. Tänä vuonna Suviseuroja vietetään kotona perheen ja tuttujen kesken. 

Suviseurojen pyhäkoulun aiheena seuratunnus

Suviseurojen ohjelmassa oli sunnuntaina lasten pyhäkoulu ja laulutuokio. Pyhäntäläisen Arto Töllin pitämän pyhäkoulun aiheena oli seurojen tunnuslause: Herra, sinuun minä turvaan (Psalmi 31:2). 

Töllin mukaan seurojen tunnuksesta nousee esille erityisesti, että kenenkään ei tarvitse pelätä, vaan kaikessa saa luottaa Jumalan huolenpitoon. 

-Joskus myös lapsi voi kokea elämässä asioita, joita on vaikea ymmärtää. Tällaisia vaikeuksia voivat olla esimerkiksi kiusatuksi tuleminen, sairaudet tai läheisen ihmisen menettäminen. Raamatussakin kerrotaan tällaisista tilanteista. Myös Joosef joutui veljiensä kiusaamaksi, mutta Jumala käänsi pahan hyväksi. Vaikeuksien keskellä jokainen saa turvautua Jumalan apuun. Taivaan Isä antaa voimia ja rohkeutta sekä taitoa iloita pienistäkin asioista, Tölli kertoi.

Kesäseuraradion ja Youtuben kautta pyhäkouluun kokoontuneita Tölli muistutti, että rukouksessa voi pyytää apua Jumalalta ja että vaikeista asioista on lohduttavaa puhua äidille, isälle tai jollekin muulle ihmiselle. Suurin ilo on sydämellä oleva uskomisen lahja. Parasta mitä ihmiselle voi tapahtua, on saada synnit anteeksi.  

Kotona sekä lapset että vanhemmat tarvitsevat anteeksiantamusta.

-Pyhäkoululaiset voivat aina saarnata äidille ja isälle kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Anteeksiantamuksen evankeliumi sytyttää sydämeen ilon ja tulee samanlainen riemullinen mieli  kuin pikkulinnulla tutussa Siionin laulussa. 

Rauhanyhdistykset järjestävät pyhäkouluja ympäri vuoden sunnuntaisin. Näissä pyhäkouluissa on aina tapana jakaa pyhäkoulumerkki osallistujille.  Suviseurojen pyhäkoulussa sitä ei voi jakaa, mutta seuratunnukseen pohjautuvan suviseuramerkin voi ostaa Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) verkkokaupasta. Lisäksi SRK:n ylläpitämältä lastenpolku.fi -sivustolta voi tulostaa väritettävän seuramerkin.

Pyhäkoulun laulutuokiossa mukana lasten kuoro

Pyhäkoulun yhteydessä olleessa laulutuokiossa avusti Reisjärven ja lähialueen lapsista koottu suviseurakuoro, jota on vetänyt Suviseurojen vastuukanttori Heidi Huhtala

-Noin 25 laulajan kuoro on harjoitellut toukokuun alusta lähtien kerran viikossa Reisjärven rauhanyhdistyksellä. Siionin laulut “Pikku lintu riemuissaan” ja ”Minä olen ihme suuri” ovat lasten lempilauluja. Ne saavat lasten lauluilon ”kuplimaan”, Huhtala kertoo lasten osallistumisesta suviseuratalkoisiin.

Kesäseuraradiossa ohjelmaa lapsille ja nuorille

Kesäseuraradiossa lähetetään jokaisena suviseura- ja opistoseurapäivänä Lastenvartti, jonka ohjelmat on suunnattu erityisesti lapsille.

Tänä kesänä tutustutaan Lapsia Raamatussa -sarjan kautta Raamatussa mainittuihin lapsiin.  Myös Raamatun sananlaskuihin perehdytään useammassa ohjelmassa. Lisäksi käsitellään lasten toiveita ja unelmia sekä harrastuksia. Viime vuoden tapaan lastevartit sisältävät myös SRK:n kustantaman Kodin kuvaraamatun luentaa. 

Kesäseuraradion Kapsäkkijutut on puolestaan tehty erityisesti nuorille kuuntelijoille. Kapsäkkijuttuja lähetetään Lastenvartin tavoin jokaisena seurapäivänä. 

Tänä kesänä Kapsäkkijutuissa käsitellään  nuorten unelmia ja haaveita sekä pelkoja, pohditaan ammatinvalintakysymyksiä ja poikkeusajan vaikutuksia nuorten keskinäiseen yhteydenpitoon. Lisäksi kuullaan opistonuorten ajatuksia uskosta, kodista ja armosta sekä opistoelämästä. Raamatun  sananlaskujen -ohjelmasarjassa tutustutaan yhteen sananlaskuun nuorten tulkitsemana ja pohditaan musiikin merkitystä lohdun ja rohkaisun antajana.

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

25.04.2021

Olennainen on kirkastunut

Suviseurojen järjestäminen vaatii vastuuhenkilöiltä pitkän, monen vuoden sitoutumisen työtehtävään. Monille Reisjärven suviseuraorganisaation vastuuhenkilöille työrupeama alkoiJatka lukemista >

06.05.2020

Jos Jumala suo

Muhoksen Suviseurojen päätössanoissa viitattiin Reisjärven Suviseuroihin niin tutuilla sanoilla: ”Jos Jumala suo”. Siitä hetkestä alkoiJatka lukemista >